Søgebegreb

SAP S/4HANA - gør indkøbsaktiviteter lettere, mere effektive og mere transparente

Med introduktionen af softwaren SAP S/4HANA udvider Schaeffler digitaliseringen af sine indkøbsprocesser. SAP S/4HANA er en ny løsning, der gør indkøbsaktiviteter lettere, mere effektive og mere transparente. Den nye software erstatter det tidligere SAP R/3-system og vil blive introduceret i hele Schaeffler-organisationen i de kommende år. Det starter i august 2024 på vores fabrik i Momo, Italien, efterfulgt af Hirschaid, Tyskland. Den nye løsning dækker både produktions- og ikke-produktionsmaterialer. SupplyOn vil fortsat være den primære kommunikationsplatform mellem Schaeffler og de direkte materialeleverandører. Som tidligere håndteres indirekte materialer via Coupa.
Oplysninger om de ændringer, der er relevante for leverandørerne, findes nedenfor.

Nye leverandørnumre og nyt materialenummerkoncept

De anlæg, der introducerer SAP S/4HANA (begyndende med Momo, Italien og Hirschaid, Tyskland), skal nu kun bruge det 7-cifrede Business Partner ID som leverandørnummer.

Materialenumrene i den nye løsning får et nyt 10-cifret format. Sammen med de efterfølgende SAP S/4HANA-udrulninger migreres alle eksisterende og aktive materialer til et bestemt anlæg eller en bestemt lokation til det nye system og får nye materialenumre. Se den vedhæftede fil for yderligere oplysninger.

New material number concept

Materialenumrene i den nye løsning får et nyt 10-cifret format.

Fax er ikke længere tilgængelig som kommunikationskanal

Indførelsen af SAP S/4HANA afskaffer brugen af fax som kommunikationsmetode. Alle leverandører, der bruger fax, vil blive omstillet til e-mailkommunikation. Sørg for, at du har givet Schaeffler den korrekte e-mailadresse.

Alle leverandører, der bruger fax, vil blive omstillet til e-mailkommunikation.

Sameksistensfase

SAP S/4HANA vil blive rullet ud anlæg for anlæg. I løbet af denne proces vil der være en sameksistensfase, hvor nogle anlæg allerede anvender det nye S/4-system, og nogle stadig anvender det nuværende R/3-system. For leverandører, der leverer til forskellige Schaeffler-anlæg, betyder det, at de modtager forskellige data fra forskellige anlæg (f.eks. to forskellige typer materialenumre). Vær venligst opmærksom og forberedt på dette.

Sameksistensfasen vil få størst betydning for leverandører, der anvender EDI. Hvis du er EDI-leverandør, skal du læse den vedhæftede fil grundigt.

EDI messages - solution

SAP S/4HANA vil blive rullet ud anlæg for anlæg.

Emballagematerialenumre og emballagedatablad

Oplysningerne om emballagen vil fortsat være i emballagedatabladet, hvis layout vil ændre sig en smule. Nærmere oplysninger om emballagematerialenumrene og emballagedatabladet findes i den vedhæftede fil.

Packaging material numbers and packaging data sheet

Oplysningerne om emballagen vil fortsat være i emballagedatabladet.

Transaktionel dataændring

Ordre- og leveringsplansnumre får et nyt nummerinterval (påvirker ikke EDI/SupplyOn-forbindelse). Nyoprettede ordrenumre begynder i S/4Hana med "45", leveringsplansnumre begynder med "55". Dokumenter, der migreres fra R3, starter med præfikset "M0" og indeholder det allerede kendte nummer. De nye nummerintervaller har ingen indflydelse på det eksisterende procesflow.

Ordre- og leveringsplansnumre får et nyt nummerinterval (påvirker ikke EDI/SupplyOn-forbindelse).

Ændringer for leverandører, der bruger SupplyOn som kommunikationskanal

I princippet forbliver processen for afsendelse af oplysninger via SupplyOn den samme. Ordrer og inddelinger gemmes dog ikke længere som PDF-dokumenter i dokumentstyringen. Linket i ordren, der fører til dokumentet i PDF-format, er ikke længere aktivt. Ordrer kan dog stadig vises og downloades som PDF for at se eller udskrive oplysningerne. Dette kan gøres via standardfunktionen i SupplyOn Supply Chain Collaboration, som også er tilgængelig i øjeblikket.

Kursusdokumenter til SupplyOn kan findes her:

Infoportal | SupplyOn

Ordrer og inddelinger gemmes ikke længere som PDF-dokumenter i dokumentstyringen.

Fakturering

Send respektivt en faktura pr. følgeseddel og ordre .

For leverandører, der leverer til flere Schaeffler-anlæg: Fordi dokumentationsnummerintervaller og materialenumre ændres, skal du læse afsnittet "Sameksistensfase".

Fakturaer må kun indeholde én ordre for at kunne behandles.

For leverandører, der leverer til flere Schaeffler-anlæg: Fordi dokumentationsnummerintervaller og materialenumre ændres, skal du læse afsnittet

Support

Har du spørgsmål? Kontakt din kontaktperson hos Schaeffler, eller stil dit spørgsmål til vores support .

Spørgsmål om indkøb : OR-HZA-S4us-Purchasing@schaeffler.com

Spørgsmål om økonomi i vores anlæg i Momo til Schaeffler Italien: or-isk-APZilina@schaeffler.com

Spørgsmål om økonomi i vores anlæg i Hirschaid til Schaeffler Technologies: OR-SWE-APWroclaw@schaeffler.com

Hos Schaeffler anvender vi cookies for at gøre vores website mere brugervenlig for dig. Ved at bruge websitet, accepterer du brugen af cookies. Yderligere oplysninger

Accepter