YDERLIGERE INFORMATIONER

Online katalog medias

KONTAKT OS

Send mig venligst et tilbud

Produktforespørgsel pr. e-mail

 
Rulningslejer og glidelejer

Tyndringslejer

Tyndringslejer er meget præcise, støjsvage og har en stor bæreevne. Tyndsringslejer fås i tre varianter med et meget lille og tilnærmelsesvist kvadratisk tværsnit. Tværsnittet forbliver ens, selv om akslens diameter eller boringen i huset forstørres. Lejerne betegnes derfor også som Constant Section (CS). Denne særlige egenskab adskiller tyndringslejer fra de konventionelle lejer, der er normeret efter ISO standarder.

På den måde er det muligt at øge tværsnittet og dermed få et leje med større bæreevne uden at skulle ændre akslens diameter. Tyndringslejer kan derfor anvendes i meget lette konstruktioner med små dimensioner.

Sporkuglelejer, firepunktslejer, vinkelkontaktkuglelejer

Tyndringslejer fås som sporkuglelejer (C), firepunktslejer (X) og vinkelkontaktkuglelejer (E). Hver enkelt af disse typer fås i forskellige serier. Størrelsen på tværsnittet er forskellig fra serie til serie. Kuglerne er afstemt efter, hvilken serie der er tale om.

Sporkuglelejer kan optage radiale og aksiale kræfter fra begge sider.

Firepunktslejer kan optage radiale og aksiale kræfter fra begge sider. På den måde fungerer de som toradede vinkelkontaktkuglelejer.

I vinkelkontaktkuglelejer kan antallet af kugler optimeres. De har en trykvinkel på 30°. De kan optage betydeligt større radiale kræfter end sporkuglelejer og vinkelkontaktkuglelejer samt aksiale kræfter fra en side. Ved særlige krav fås vinkelkontaktkuglelejer som parvise sæt. Sådanne sæt har en betydeligt større stivhed og bæreevne end løsninger med kun ét leje.

 

Hos Schaeffler anvender vi cookies for at gøre vores website mere brugervenlig for dig. Ved at bruge websitet, accepterer du brugen af cookies.Yderligere oplysninger

Accept