KONTAKT
 
Smøremiddel

Oliesensor

Oliesensorer af denne type kan anvendes til at påvise slitage på et tidligt stadie i hårdt belastede industrielle gearenheder ved registrering af slidpartikler i olien. Slidpartikler optræder i olien flere måneder, inden den egentlige fejl optræder. Slidpartikler kan identificeres på et tidligt stadie ved at overvåge smøremidlet. Dette hjælper med til at undgå skader og ikke-planlagte driftsstop. Oliesensoren installeres i et bypass oliesystem foran filteret i gearenhedens oliekredsløb eller via et separat kredsløb.

Typiske anvendelsesområder for FAG Wear Debris Check er f.eks. i gearenheder inden for råstofudvindingsanlæg, planetgear i vindmøller eller i fremdriftssystemer til skibe.

Egenskaber ved oliesensoren:

  • overvågning af partikelantallet i olien
  • differentiering af partiklerne i jernholdige og ikke-jernholdige metaller
  • klassificering af partiklerne efter størrelse
  • mulighed for integrering i et online overvågningssystem for samkøring af data vedrørende oliepartikler og vibrationer.

Når man kombinerer systemer til olie- og vibrationsovervågning, kan skader på gearkasser med oliesmøring detekteres på et tidligt stadie, og årsagen kan findes. På denne måde er det muligt at undgå nedbrud i produktionen eller følgeskader.

 

Hos Schaeffler anvender vi cookies for at gøre vores website mere brugervenlig for dig. Ved at bruge websitet, accepterer du brugen af cookies.Yderligere oplysninger

Accept