Søgebegreb

FAG SmartQB: nyt udstyr til tilstandsovervågning

09-09-2016 | Aarhus

Schaeffler har netop lanceret sin nye løsning til tilstandsovervågning af maskiner. Produktet hedder FAG SmartQB, hvor QB udtales [kju:b] som ”cube” på engelsk.

Den helt klare fordel ved FAG SmartQB er, at fejlmeddelelser vises som tekstbeskeder på det 7 tommer store display. Ingen uforståelige grafer eller koder! Overvågningsudstyret kan identificere og beskrive fem fejlårsager: lejeskader, ubalance, friktion/kavitation, temperaturstigninger og samt ændringer i vibrationsmønsteret, der kræver nærmere analyse. Det er let at installere SmartQB’en, og det er let at betjene udstyret – man behøver ingen forudgående kendskab til tilstandsovervågning og frekvensanalyse.

FAG SmartQB består af en sensorenhed - en variant af det eksisterende FAG SmartCheck-apparat, et kubeformet kabinet med touchscreen og et kabel. FAG SmartQB er prækonfigureret og egner sig specielt til tilstandsovervågning af elektromotorer, pumper og ventilatorer. Under indstillingen vælges hvilken maskintype, SmartQB’en skal påmonteres (motor, pumpe eller ventilator), og derefter angives, om maskinen arbejder med konstant eller variabel hastighed. FAG SmartQB vælger automatisk den bedste målekonfiguration, og systemet går automatisk i learning mode.

Der kan tilsluttes i alt seks FAG SmartQB sensorer til et kabinet, og sensorerne kan tilkobles emne/maskinkomponenter efter behov. Det er ligeså let at tilføje ekstra sensorer via displayet, som det er at tage FAG SmartQB i brug. På displayet vises relevante informationer, f.eks. antal driftstimer, fejlhyppighed, maksimumsværdier, gennemsnitsværdier, tendenskurver og alarmstatus for hver enkelt sensor.

Kort sagt: FAG SmartQB er en brugervenlig plug-and-play løsning til tilstandsovervågning, som er meget let installere, anvende og overvåge.

Udgiver: Schaeffler Danmark ApS
Udgivelsesland: Danmark

Tilhørende medier
Downloads

Pressemeddelelser

Pakke (pressemeddelelse + medier)

Del side

Hos Schaeffler anvender vi cookies for at gøre vores website mere brugervenlig for dig. Ved at bruge websitet, accepterer du brugen af cookies. Yderligere oplysninger

Accepter