Historie

fra 1883-1945

 
 

1883

Friedrich Fischer konstruerer kugleslibemaskinen. Det bliver muligt at fremstille stålkugler med stor præcision og med en ensartethed, der indtil da har været uden for rækkevidde. Dette bliver en historisk milepæl for firmaet Kugelfischer, der ligger i Schweinfurt, Bayern og samtidig bliver det starten på rulningslejeindustrien med Fischer som pionér.

 

1896

Friedrich Fischer åbner den første automatiske kuglefabrik med en ugentlig produktion på omkring 10 millioner kugler. Året efter bliver firmaet omdannet til et aktieselskab.

 

1905

Hovedaktionærerne hos Friedrich Fischer AG beslutter sig for at registrere varemærket FAG for at forblive konkurrencedygtige på et stadigt voksende marked.

 

1909

Georg Schäfer overtager ”Erste Automatische Gußstahlkugelfabrik, vormals Friedrich Fischer AG” og omdanner det til et Offene Handels-Gesellschaft (interessentselskab). Efter stor indsats skaber Georg Schäfer en kendt industrivirksomhed på internationalt plan. Eksporten stiger med 40 procent frem til første verdenskrig, bl.a. takket være rulningslejernes høje kvalitet.

 

1927

Otto Wistisen får agenturet for salg af FAG lejer på det danske marked i oktober 1927. Agenturet er beliggende i Åhus.

 

1943

I løbet af Anden Verdenskrig bliver ”Kugelfischer Georg Schäfer & Co.” – som den hedder på det tidspunkt – ramt af 15 kraftige bombeangreb. 83 procent af fabrikken bliver ødelagt, men genopbygges nogle år senere og virksomheden ekspanderer nationalt såvel som internationalt.

Hos Schaeffler anvender vi cookies for at gøre vores website mere brugervenlig for dig. Ved at bruge websitet, accepterer du brugen af cookies.Yderligere oplysninger

Accept