Publikationer
 

Teknisk produktinformation | 2010-07
Products for railway applications

 
 

Brochure | 2015-07
Expertise in Bearing Technology and Service for Rail Vehicles

 
 
KONTAKT
Produktprogram

Lejer til banemotorer & gearkasser

Lejehusmodul til banemotorer
 

Skræddersyede motorkoncepter

Moderne motorkoncepter stiller store krav om høj rådighedsfaktor. Schaeffler tilbyder integrerede rulningslejeløsninger til alle producenter af motorer - innovative produkter, der udvikles efter kundespecifikke kriterier som kosteffektive løsninger.

 
 
 
 
 
Close
 
 
Strømisolerede lejer
 

Når forholdene er ugynstige, kan lejer i elektromotorer beskadiges af strømgennemgang. Schaeffler kan tilbyde innovative løsninger for at undgå dette, fx yder- eller inderringe med oxidkeramisk coating eller hybridlejer med keramiske rulningselementer. Overfladebehandlede lejer egner sig til overslagsspændinger på minimum 500 V eller 1000 V alt afhængig af coatingens tykkelse. Hybridlejer med keramiske rulningselementer giver en endnu bedre beskyttelse.

 
 
 
 
 
Close
 
 
Hybridlejer
 

FAG hybridlejer er et alternativ til Insutect lejer. Ringene på hybridlejer er fremstillet at lejestål. Rulningselementerne er keramiske, de er meget slidstærke og har en strømisolerende egenskab.

Hybridlejer har en længere fedtlevetid end levetidssmurte standardlejer. Desuden er hybriddesignet mere kosteffektivt end små lejer med en keramisk coating. Hybridlejer fås som kuglelejer og cylindriske rullelejer.

Fordele sammenlignet med keramisk coatede lejer:

  • Hybridlejer giver maksimal modstand mod strømgennemgang.
  • Hybridlejer giver mulighed for højere omdrejningstal med lave friktionsniveauer og dermed lavere driftstemperaturer.
  • Hybridlejer har bedre nødløbsegenskaber end standardlejer.

Sammenlignet med stålkuglelejer har hybridlejer følgende egenskaber:

  • identiske dynamiske bæretal Cr
  • 30% lavere statiske bæretal C0r
  • 20% højere grænseomdrejningstal nG
 
Lejer til akselophæng
 

I elektriske lokomotiver til godstog støtter FAG's lejer til akselophæng banemotoren, der er monteret på tværs af kørselsretningen og placeret på to lejepositioner direkte på akslen. Lejerne giver mulighed for op til to millioner kilometers kørsel.

Koniske rullelejer, sfæriske rullelejer og cylindriske rullelejer fra Schaeffler sikrer, at lejringen til akselophænget har en lang levetid. Høje belastninger som følge af svingninger og stød optages fx af koniske specialrullelejer med forstærket stålholder. Andre udførelser, fx med en skulder på yderringen eller strømisolering, fås på forespørgsel.

 
Gearkasselejer med massiv messingholder
 

Lejer til togets gearkasse skal kunne klare ekstreme belastninger og påvirkninger udefra. Der stilles store krav til lejer i applikationer med høje omdrejningstal, store belastninger, høje temperaturer samt belastninger fra svingninger og stød.

Specielt lejets holder belastes hårdt. Firepunktslejer og cylindriske rullelejer, der ofte anvendes som transmissionslejer, er derfor udstyret med massiv messingholder primært styret af yderringen.

 

Hos Schaeffler anvender vi cookies for at gøre vores website mere brugervenlig for dig. Ved at bruge websitet, accepterer du brugen af cookies.Yderligere oplysninger

Accept