Publikationer
 

Teknisk produktinformation | 2010-07
Products for railway applications

 
 

Brochure | 2010-09
FAG TAROL Axlebox Bearings
A wide range of variants – the right solution for every application

 
 

Datablad | 2010-03
Insert Bearings for Low-Floor Streetcars in Prague and Riga

 
 
KONTAKT
Produktprogram

Akselkasselejer til passagervogne og lokomotiver

Akselkasselejer - lejehusmoduler

Akselkasselejer, der består af lejehus og lejer, er sikkerhedsrelevante komponenter på et jernbanekøretøj. FAG akselkasselejehuse er fremstillet af støbejern og kundetilpasset. Lejehuse til et jernbanetog beregnes via FEM, spændingsoptimeres og designes i overensstemmelse med specificerede grænseværdier.

 
 
 
 
 
Close

Til akselkasser anvendes cylindriske FAG rullelejer WJ/WJP, komplette cylindriske FAG rullelejeenheder eller koniske FAG rullelejeenheder i TAROL udførelse. TAROL og cylindriske FAG rullelejeenheder er montageklare moduler, der er fabrikssmurte og -tætnede. Koniske FAG TAROL rullelejer i X-life kvalitet med integreret tætning har et lavt friktionsmoment og kan klare lange driftsperioder.

 
 
 

Alle FAG akselkasselejer er designet, så de kan tilbagelægge mange kilometer mellem vedligeholdelsesintervallerne. Smøring og tætninger afhænger af applikationen og de aktuelle klimaforhold.

Lejerne produceres i henhold til specifikationerne i EN12080. En performancetest i henhold til EN12082 udføres for at sikre, at akselkasselejet egner sig til den specifikke applikation.

I produktprogrammet indgår også mekatroniske komponenter til tilstandsovervågning.

Applikationsspecifikke kendetegn:

Akselkasselejer til lokomotiver er kendetegnet ved deres særdeles høje bæreevne.

Af sikkerhedsmæssige årsager er lejer til højhastighedstransport fremstillet af et stålmateriale, der skal overholde specielle krav i forhold til materialerenhed. Lejerne er udstyret med berøringsfrie tætninger, der kan klare lave driftstemperaturer, og der anvendes et specielt high-speed fedt.

Jernbanetog i nærtrafik skal bremse igen og igen, hvilket stiller særlige krav til smørefedtet. Derimod skal lejer, der anvendes i passagertog i fjerntrafik, designes til høje hastigheder. I sporvogne med lavt gulv er der ikke plads til bogie, og i stedet anvendes aksler til lave gulve med individuelle lejringer.

 
Insert-lejer

I sporvogne med lavt gulv er der ikke plads til bogie, og i stedet anvendes aksler til lave gulve med individuelle lejringer.

 

FAG insert-lejer er populære til mange forskellige anvendelser. Det koniske FAG rullelejepar er fabriksfremstillet på en sådan måde, at lejringen er slørfri efter montage og har gode løbsegenskaber, lang levetid og lange vedligeholdelsesintervaller.

 

Hos Schaeffler anvender vi cookies for at gøre vores website mere brugervenlig for dig. Ved at bruge websitet, accepterer du brugen af cookies.Yderligere oplysninger

Accept