YDERLIGERE INFORMATIONER

Online katalog medias

Mekaniske aftrækkere
YDERLIGERE INFORMATION

FAG Mounting Manager

Montagevejledning til rulningslejer med konisk boring

FAG Mounting Manager

 
KONTAKT
 
Mekanisk værktøj

Mekaniske aftrækkere

Mekaniske aftrækkere anvendes til demontage af små og mellemstore lejer, der sidder med en stram pasning på akslen eller i huset. Der opnås en skånsom montage, hvis aftrækkeren griber fast i den fastsiddende ring på lejet. Ved mekaniske aftrækkere påtrykkes aftrækskraften normalt med en gevindspindel.
Ud over to- og trearmede aftrækkere samt hydraulisk presseværktøj fås også specialaftrækkere.
Til demontage af større lejer anvendes hydrauliske aftrækkere.

 
 

To- og trearmede aftrækkere
To- og trearmede aftrækkere er beregnet til demontage af komplette lejer eller fastsiddende inderringe.
Den toarmede aftrækker PULLEr-2ARM og den trearmede aftrækker PULLER-3ARM kan også anvendes til demontage af andre emner eksempelvis tandhjul.

 
 

Hydraulisk presseværktøj
Presseværktøjet PULLER-SUPPORT er beregnet til at løsne fastgjorte dele i forbindelse med mekaniske aftrækkere. Presseværktøjet sættes ind mellem akselenden og aftrækkerspindlen. Aftrækkerens spindeldiameter må ikke være mindre end den angivne minimumsværdi. Vær opmærksom på det maksimale moment.

 
 

Specialaftrækkere
Specialaftrækkeren PULLER-SPECIAL er beregnet til demontage af radiale lejer af typen: sporkuglelejer, sfæriske kuglelejer, cylindriske-, koniske-, toradede sfæriske rullelejer (kun inderringe), vinkelkontakt- og firepunktslejer. Specialatrækkeren består af selve aftrækkeren og en spændetang. Når aftrækkeren lidt efter lidt skrues ned, lukkes spændetangen og spændes mod inderringen. Selve aftrækkeren fås i fire størrelser. Spændetangen skal bestilles, så den passer til lejet. Til store aftrækkere skal der anvendes en hydraulisk cylinder; sådanne aftrækkere fås på forespørgsel.

 
 

Indvendigt aftrækkersæt
Det indvendige aftrækkersæt PULLER-BORE er beregnet til små sporkuglelejer og vinkelkontaktkuglelejer med stramtsiddende yderring. Inderringens boring skal være let tilgængelig. De indvendige aftrækkere kan også bestilles som løse dele. Indvendigt aftrækkersæt PULLER-INTERNAL er beregnet til sporkuglelejer med stramtsiddende yderring. Det er ikke nødvendigt af demontere akslen. Indvendige aftrækkere, modhold og slaghammere kan også bestilles som løse dele.